Öğretim Görevlisi Dr. Rıdvan KARABULUT başkanlığındaki Sağlık Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri, Öğretim Görevlisi Burçin AYSU tarafından yürütülen Oyun ve Oyun Materyalleri Dersi kapsamında Kırşehir halkı ile görüşmeler yaparak eski yıllarda oynanan çocuk oyunlarını araştırdı. Görüşmeler sonucunda elde edilen Aşık, Yağmur Gelini, Tornet, Sekme Tuz, Hasır Küsür gibi oyunların ve bu oyunlarda kullanılan oyun materyallerinin tanıtımı yapıldı. Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri kendilerine gönüllü bir şekilde yardım eden ve oyunları bizzat oynayarak gösteren Kırşehirlilere teşekkür etti.  10.10.2018 tarihinde gerçekleşen etkinlikte öğrenciler öğrendikleri oyunları kendileri de oynarken, bu çalışmayı meslek yaşamlarında da yapacaklarını bu sayede görev yaptıkları ili ve bu illerdeki oyunları daha yakından tanıyacaklarını dile getirdi.