10 Ekim ‘Dünya Ruh Sağlığı Günü’ Dünya Ruh Sağlığı Federasyonu tarafından, ruh sağlığı sorunlarına yönelik farkındalık yaratmak amacıyla 1992 yılında bir proje olarak başlatılmıştır. Her yıl farklı bir tema ile ruh sağlığının farklı yönlerine dikkat çekilmektedir. Bu yılki tema ‘Değişen Dünyada Gençler ve Ruh Sağlığı’ olarak belirlenmiştir.

Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik bölümü 4. Sınıf öğrencilerimiz ve Dr. Öğr. Üyesi Hilal Seki Öz ile bu yılki temada hedeflenen grup olan gençlere yönelik ‘Ruh sağlığını korumak ve geliştirmek, ruhsal hastalıklara yönelik etiketmeye (stigma) farkındalık yaratmak’ amacıyla IIBF öğrenci giriş alanında bir etkinlik düzenlemiştir. Etkinlik kapsamında ruh sağlının önemi, ruhsal sorunlarının yaygınlığı, gençleri etkileyen internet bağımlılığı ve stres yönetimi vb. konulara dikkat çekilmiş ve üniversite öğrencilerimiz etkinliğe büyük ilgi göstermiştir.